Default hero image

Vi fortsätter att utbilda

företag i barns rättigheter

Hur kan man säkerställa att företag inte kränker barns rättigheter? Varför bör företag ta hänsyn till barns rättigheter i marknadsföringen? De är ett par av de frågor som företrädare för över hundra företag runt om i landet har diskuterat i samband med UNICEFs landsomfattande utbildningssatsning.

Skribent |

Publicerad |

2014 05 08

Uppdaterad |

2014 05 08

Vi fortsätter att utbilda företag i barns rättigheter

I dag är vi på plats i Stockholm för det femte utbildningstillfället för företag som vill öka medvetenheten om barns rättigheter. Och fortfarande finns det chansen för företag som vill få ta del av vår kostnadsfria utbildning. På grund av så stort intresse har vi satt in ett extra utbildningstillfälle den 20 maj.

UNICEF Sverige har tillsammans med The Academy for Human Rights in Business /CSR Sweden initierat ett praktiskt utbildningsinitiativ för att öka kunskapen inom CSR (Corporate Social Responsibility) med inriktning på de nya barnrättsprinciperna för företag. Såväl stora multinationella företag som mindre lokala företag har tagit del av satsningen.

Barnsrättsprinciperna är en uppmaning till alla företag över hela världen att utvärdera sin påverkan på barns rättigheter och sätta in åtgärder för att förändra barns livssituation. Företag har en unik möjlighet att påverka – och med barnrättsprinciperna kan företagen ta CSR-arbetet till en högre nivå. De tio principerna täcker ett brett spektrum av viktiga frågor, exempelvis rimliga arbetsvillkor, barnsäkra varor och tjänster, stöd till barn i katastrofer och etisk marknadsföring. Principerna är framtagna av UNICEF, FN:S Global Compact och Rädda Barnen. Läs gärna mer om hur viktigt det är för företag att jobba med barns rättigheter i en färsk intervju med Lotta Linden, chef för företagssamarbeten på UNICEF Sverige .

Läs mer om utbildningen den 20 maj och anmäl dig . Tipsa gärna personer som du känner som du tror skulle ha nytta av utbildningen.

Utbildningarna om barnrättsprinciperna sker inom ramen för ett projekt som finansierats av Postkodlotteriet.

Kopiera länk

Relaterade artiklar

CRBP_08-575x382.jpg
Sverige

I veckan möttes över 80 företrädare för multinationella företag på Norra Latin i Stockholm för att se på sin verksamhet med barns ögon.

UNICEFAppScreensConcept-575x431.png
Sverige

En ny undersökning visar att två av tre småbarnsföräldrar upplever att deras arbetsgivare kräver att de ska vara tillgängliga i mobilen efter ordinarie arbetstid. Enligt barnrättsprinciperna, framtagna av UNICEF tillsammans med FN:s Global Compact och Rädda Barnen, ska företag utforma sin verksamhet så att den inte påverkar barn negativt.

Unicef Logo Swedish
Sverige

Det är tydligt att barns livssituation i mycket hög grad påverkas av företag, både direkt och indirekt. Trots att de flesta företag idag arbetar med mänskliga rättigheter har de flesta inte i tillräcklig utsträckning lyft fram barnrättsperspektivet i sitt hållbarhetsarbete.