Gå till innehållet

Vasa Real har redan samlat in 130 000 kr till Operation Dagsverke!

Operation Dagsverke är i full gång, och under veckan kämpar elever runtom i Sverige för att fler barn i Moçambique ska få möjligheten att gå i skolan. Vasa Real har nu på bara en dag lyckats samla in 130 000 kr.

IMG_0306

Elever på Vasa Real samlade under en dag in 130 000 kronor till Operation Dagsverke. Elevrådsordförande Malin Hessner berättar för tidningen Vi i Vasastan att eleverna en tid innan insamlingsdagen hade en utställning i skolan som tydliggjorde skillnader mellan förhållanden för skolbarn i Sverige respektive Moçambique.

– Det är kul att alla hjälpts åt. Alla brukar vara ganska drivna, men nu visste folk vad pengarna skulle gå till och folk kändes ännu mer engagerade, säger Malin. Det känns så himla roligt att vi får hjälpa till fast än vi är barn. Att göra en sådan här sak gör också att man får insyn, inte bara i skolan där, utan även i hur människorna i landet har det.

Titta gärna på kartan och se vilka skolor i ditt område som är med i Operation Dagsverke. Var med och stötta dem i kampen för barns rättigheter!