Gå till innehållet

UNICEF fördömer det ökande våldet mot barn i Nigeria

Uppemot 2 000 människor rapporteras ha mördats i en massaker i norra Nigeria, och unga flickor ska ha använts som självmordsbombare. UNICEF fördömer det fruktansvärda våldet.

UNICEFs chef Anthony Lake uttalar sig mot de våldsamma attackerna mot oskyldiga barn och vuxna:

– Enbart ord kan inte uttrycka vår fasa över dåden, eller det lidande som drabbar människorna i norra Nigeria. Omkring 2 000 oskyldiga barn, kvinnor och äldre rapporteras mördade i en massaker i Baga. Unga flickor skickas i döden med bomber fastbundna på sina kroppar.

– Och vi får inte heller glömma de mer än 200 flickor som togs från sina familjer och fortfarande är försvunna. Våldet under de senaste dagarna – och allt det innebär för Nigerias framtid – måste sporra till åtgärder. Detta får inte fortsätta, säger Anthony Lake.