Gå till innehållet

UNICEF erbjuder spännande praktikplats för unga bloggare

Voices of Youth är en global plattform där unga får möjlighet att diskutera och lära sig om UNICEFs arbete och utvecklingsfrågor. Nu är det möjligt för engagerade unga från hela världen att söka praktikplats som bloggare hos Voices of Youth, som är ett initiativ från UNICEFs kommunikationsavdelning i New York.

Foto: © UNICEF/Tylle

Foto: © UNICEF/Tylle

Praktiken genomförs på distans och är en möjlighet för unga att komma i kontakt med andra engagerade unga från hela världen. Praktiken är också utformad för att hjälpa unga att utveckla sitt skrivande, samt ge kunskaper inom kritiskt tänkande och research. Det är en chans att lära sig mer om frågor som till exempel miljö, utbildning och mänskliga rättigheter, och att diskutera med andra unga världen över. Sammanlagt kommer 30-40 bloggare att väljas ut.

Praktiken går till så att varje bloggare skriver en post i veckan. Arbetet ses över och kommenteras av community managers för Voices of Youth som ger tips för att utveckla skrivandet. Praktiken pågår under fyra månader och är öppen att söka för alla mellan 14-24 år som kan engelska, franska eller spanska. Det behöver inte vara ens modersmål, huvudsaken är att man känner sig bekväm med att kommunicera på något av språken. När praktiken avslutas får bloggaren ett intyg från UNICEF att lyfta i sitt cv.

– Jag har lärt mig så mycket på så kort tid, säger Ma’Reke som bloggade under 2014. Att göra research, skriva artiklar och redigera dem har gjort mig mycket bättre på att skriva och kommunicera. Att genom skrivandet möta människor från många olika kulturer över hela världen har gjort att jag känner mig mer bekväm i alla miljöer och att jag förstår människor bättre.

I år erbjuds två praktikperioder, den första i april och den andra i september. Sista ansökningsdag är 15 mars. Läs mer och ansök här.