Gå till innehållet

Avstå flaskvatten: Ta Vattenlöftet och rädda barns liv

Varje år köper vi svenskar över 200 miljoner liter flaskvatten, trots att vi har obegränsat med rent vatten i våra kranar. Varje dag dör 1000 barn för att de saknar tillgång till rent vatten. Avstå från ditt flaskvatten och välj i stället att lägga pengarna på att rädda barns liv.

UNI163903_vattenlöftet

UNICEF kämpar över hela världen för att alla barn ska få tillgång till rent vatten. I Sverige har vi obegränsat med rent kranvatten, men samtidigt köper vi svenskar 200 miljoner liter flaskvatten om året. I världens fattigaste länder dör 1 000 barn varje dag för att de saknar tillgång till rent vatten.

Därför lanserar vi nu Vattenlöftet där vi vill utmana människor att avstå från sitt flaskvatten och i stället lägga pengarna på att rädda barns liv.

Redan nu har artisten och Världsföräldern Marie Serneholt tagit Vattenlöftet, liksom UNICEF-ambassadörerna Eva Röse, Mark Levengood och David Hellenius, samt radioprofilen och Världsföräldern Titti Schultz och artisterna Rebecca & Fiona.

Ta Vattenlöftet du också!

100 kronor renar mer än 10 000 liter vatten. Hur mycket vatten kan du rena?
Läs mer och ta Vattenlöftet här.