Gå till innehållet
Laddar…

Rena vatten hos Apotek Hjärtat, Gina Tricot, H&M och IKEA

I kampen för att alla barn ska få tillgång till rent vatten samarbetar vi med Apotek Hjärtat, Gina Tricot, H&M och IKEA. Nu är alla butiker igång med kampanjen och vi har fått en riktigt bra start! Så passa på att vara med och rena vatten du också när du handlar.

Bild från Gina Tricot på Götgatan i Stockholm. Foto: Petra Kyllerman.

Bild från Gina Tricot på Götgatan i Stockholm. Foto: Petra Kyllerman.

Bild från IKEA i Barkarby. Foto: Petra Kyllerman.

Rent vatten är en mänsklig rättighet, men fortfarande saknar 748 miljoner människor tillgång till rent vatten. Varje dag dör 1 000 barn under fem år på grund av smutsigt vatten, brist på toaletter och dålig kunskap om hygien.

UNICEF kämpar över hela världen för att ändra på det. I katastrofer levererar vi till exempel vattenreningstabletter, som är avgörande när det måste gå snabbt. Men vi arbetar också långsiktigt. Vi samarbetar med regeringar och hjälper länderna med deras vattensystem. Vi borrar brunnar och vi installerar pumpar. Varje dag kämpar vi för att alla barn ska få tillgång till rent vatten.

Du kan hjälpa till genom att lägga på tio kronor på ditt köp när du handlar hos Apotek Hjärtat, Gina Tricot, H&M och IKEA. Tio kronor renar mer än 1 000 liter vatten och ser till att fler barn får tillgång till rent vatten och kan undvika sjukdomar. Du kan också direkt rena vatten här.

Följande datum pågår kampanjen i butik:
IKEA: 13 april – 10 maj
Gina Tricot: 16 april – 6 maj
H&M: 20 april – 3 maj
Apotek Hjärtat: 21 april – 19 maj

Det är lätt att ta rent vatten för givet. Men för många barn är det långt ifrån en självklarhet. Vill du hjälpa oss se till att fler barn över hela världen får rent vatten? Lägg på 10 kronor på ditt köp hos någon av våra återförsäljare, eller rena vatten nu.