Gå till innehållet

Kämpa för barnen varje gång du handlar

Du har väl inte missat att det nu finns ännu ett sätt att vara med och kämpa för barnen? Tillsammans med re:member har vi tagit fram ett unikt kreditkort, där re:member skänker två kronor till UNICEFs arbete varje gång du handlar. Ett enkelt sätt att bidra för alla som vill vara med och förändra barns liv.

Bild kort och barnhand

Kortet fungerar precis som ett vanligt kreditkort, men första gången du använder kortet skänker re:member 150 kronor till UNICEF. Och därefter skänker re:member två kronor varje gång du handlar för mer än tio kronor. Två kronor räcker till exempel till åtta påsar näringspulver som kan rädda barn från undernäring.

Pengarna som kommer in tack vare UNICEF-kortet går till de barn som behöver det mest, både i krig och katastrofer och i våra långsiktiga program runt om i världen.

– Vårt arbete kräver ett ständigt tillflöde av resurser. Det är viktigt för oss att hitta nya sätt att samla in pengar på. Vi vill göra det enkelt för dem som vill ge mer till barns rättigheter. re:member UNICEF-kortet är ett enkelt och smidigt sätt för människor att engagera sig, säger Véronique Lönnerblad, UNICEF Sveriges generalsekreterare.

– Jag försöker använda mitt re:member UNICEF-kort varje dag. Att veta att mitt take away-kaffe bidrar med 16 påsar näringspulver varje dag känns bra. Tänk om vi alla skulle kunna bidra. Det är enkelt och kräver inga uppoffringar, säger kortanvändaren Ulrika Holm.

Tack vare er som redan använder kortet har re:member hittills i år skänkt en summa som räcker till 601 675 vattenreningstabletter, 20 000 påsar vätskeersättning, 3 518 nötkrämer och mer än 7 108 mässlingsvaccin till utsatta barn runt om i världen.

Läs mer om kortet och ansök här.