Gå till innehållet

En vecka med goda nyheter: Digital skola för flyktingbarn

Efter ett år som på många sätt varit tufft för barnen, är det viktigt att också påminna sig om alla framsteg som sker för barn världen över. Därför delar vi den här veckan med oss av några goda nyheter från 2015. Läs och bli glad!

En liten pojke lär sig med hjälp av den digitala skolan i ett flyktingläger i norra Uganda. Foto: © UNICEF/Jeong

En liten pojke lär sig med hjälp av den digitala skolan i ett flyktingläger i norra Uganda. Foto: © UNICEF/Jeong

UNICEF utvecklar ständigt nya arbetsmetoder, produkter och tekniska uppfinningar som är anpassade efter de behov och förutsättningar som finns där de ska användas. Under året har vi testat en digital skola i flyktinglägren i norra Uganda, för att se till att barnen på ett enkelt sätt får undervisning med ett bra pedagogiskt innehåll. Alla barn har rätt till en god utbildning, också barn som tvingats på flykt från sina hem.

”DigiSchool” är ett multimediakit förpackat i en stor svart resväska. Väskan innehåller allt från högtalare och projektor till digitalt innehåll i form av videoklipp, tecknad film, mattelektioner och ett uppslagsverk – något som väcker både uppmärksamhet och nyfikenhet hos barnen. Tack vare att ”DigiSchool” är soldriven fungerar den också i läger som inte har någon el.

Det här tycker vi är riktigt goda nyheter! Vill du vara med och kämpa för fler framsteg för barnen? Bli Världsförälder idag. Följ också gärna vår blogg för fler goda nyheter under veckan som kommer.