Gå till innehållet
Laddar…

Stoppa våldet i Syrien nu!

Den våldsamma konflikten i Syrien går snart in på sitt sjätte år. Fem år av våld och lidande har drabbat miljontals barn och vuxna. Det måste få ett slut nu. Idag kräver UNICEF, tillsammans med mer än 120 andra humanitära organisationer, ett slut på våldet i Syrien.

Blogg

Idag vädjar vi till dig. Till medmänniskor över hela världen: höj rösten för att stoppa våldet i Syrien. Tillsammans måste vi uppmana regeringar och alla stridande parter att enas om vapenvila och fred. Det syriska folket behöver vår hjälp.

Mer än någonsin tidigare behöver världen en gemensam röst som kräver ett slut på denna katastrof, som når långt utanför Syriens gränser:

  • 13,5 miljoner människor i Syrien behöver idag akut humanitär hjälp.
  • 4,6 miljoner människor har lämnat landet sedan konflikten började.
  • En hel generation av barn och unga får hela sin framtid formad av våldet. Mer än åtta miljoner syriska barn är drabbade.

Tills det finns en politisk lösning på krisen kräver vi följande:

  • Hjälpen måste få komma fram. Humanitära organisationer måste omedelbart släppas fram till alla som behöver hjälp i Syrien.
  • Humanitära vapenvilor så att mat och annat akut bistånd kan levereras till civila, att vaccinationer och andra insatser inom hälsa kan genomföras, och att barn kan återvända till skolan.
  • Inga fler attacker mot landets civila infrastruktur för att skydda skolor, sjukhus och vattentillgång.
  • Fri rörlighet för alla civila och ett omedelbart slut på all belägring.

Allt detta går att genomföra praktiskt. Det krävs bara viljan att göra det.

För alla de miljoner oskyldiga som redan drabbats svårt. För alla de miljoner vars liv och framtid hotas. För mänsklighetens skull – stoppa lidandet i Syrien nu!

Höj din röst och var med och påverka dem som kan stoppa våldet. Ställ dig bakom kraven genom att dela texten i dina sociala medier. Tack! Vill du bidra med pengar till vårt arbete för barnen i Syrien – ge en gåva här.