UN029881_aleppo-575x383.jpg

"Ingen plats är säker för

ett barn i östra Aleppo"

Efter mer än fem år av krig i Syrien har våldet trappats upp kraftigt de senaste veckorna. Idag gästbloggar Kieran Dwyer, talesperson för UNICEF i Syrien, om situationen för barnen i östra Aleppo.

Skribent |

Publicerad |

2016 10 05

Uppdaterad |

2016 10 05

"Ingen plats är säker för ett barn i östra Aleppo"

Mer än 100 000 barn lever just nu i östra Aleppo. När den här tätbefolkade delen av staden attackeras är risken alltid stor att barn kommer till skada. Barn och deras familjer gömmer sig i källare, men inte ens här är de säkra nu när kraftigt explosiva va

UN029881_aleppo-575x383.jpg
Mer än 100 000 barn lever under ständigt dödshot i östra Aleppo i Syrien.Foto: © UNICEF/Al-Issa

Mer än 100 000 barn lever under ständigt dödshot i östra Aleppo i Syrien. Foto: © UNICEF/Al-Issa

Skadade barn ligger ensamma på sjukhusens golv då det inte finns tillräckligt med läkare eller sjukvårdsmaterial. En läkare berättade för mig att på hans klinik är de så överbelastade att de ofta hamnar i den omöjliga situationen att tvingas lämna de mest

Kopiera länk

Relaterade artiklar

Fatima i klassrum - Sudan 2024
Sudan

Det surrar av aktivitet, som i en bikupa, på UNICEF-stödda lärocentret Alshargia i delstaten Kassala i Sudan. Här får barn på flykt undan kriget en fristad och möjlighet att uppleva trygghet och normalitet för en stund. Skolorna i landet är stängda sedan länge.

Flicka i Sudan äter RUTF
Sudan

Ett år har gått sedan kriget i Sudan bröt ut. Ett krig som har lett till en av de värsta humanitära katastroferna i världen. Fyra miljoner barn är på flykt och 730 000 barn lider av den dödligaste formen av undernäring.

Syskontrio - Izium Ukraina - 2023 - cropped desktop
Ukraina

Två år har gått sedan Ryssland inledde ett fullskaligt krig mot Ukraina. Miljontals barn och familjer är på flykt, traumatiserade och i behov av humanitär hjälp. För barnen, som har förlorat flera år av skolgång, står livet och framtiden på spel.