UN041787-syrien-belägrade-städer-575x431.jpg

En halv miljon barn i

belägrade områden i Syrien

Våldet fortsätter att eskalera i Syrien. På mindre än ett år har antalet barn som lever i belägrade områden fördubblats. Närmare en halv miljon barn lever nu i områden som i stort sett är helt isolerade från omvärlden och dit det är svårt att leverera humanitär hjälp.

Skribent |

Publicerad |

2016 11 28

Uppdaterad |

2016 11 28

En halv miljon barn i belägrade områden i Syrien

Abdullah är nio år och bor i Aleppo.

- Jag har letat efter dricksvatten sedan i morse för vi har inget vatten hemma. Vatten kommer och går, det försvinner under långa perioder hemma, säger han.

– För miljoner människor i Syrien har livet blivit en mardröm som inte tar slut – speciellt för de hundratusentals barn som lever i belägrade områden. Barnen dödas och skadas, de är för rädda för att gå till skolan eller ens att leka, de överlever på väldigt lite mat och nästan ingen medicin, säger Anthony Lake, UNICEFs högste chef.

En del av de belägrade områdena har fått lite eller inget stöd på nästan två år.

Konflikten har pågått i snart sex år och UNICEF vädjar än en gång om att alla stridande parter ska lyfta belägringarna runtom i Syrien låta oss och andra organisationer komma fram med humanitär hjälp till alla som behöver det.

Behoven i Syrien är enorma. Stöd våra katastrofinsatser på plats . Barnen behöver dig nu.

Kopiera länk

Relaterade artiklar

Syskontrio - Izium Ukraina - 2023 - cropped desktop
Ukraina

Två år har gått sedan Ryssland inledde ett fullskaligt krig mot Ukraina. Miljontals barn och familjer är på flykt, traumatiserade och i behov av humanitär hjälp. För barnen, som har förlorat flera år av skolgång, står livet och framtiden på spel.

Pojke - turkiet 2023
Senaste nyheterna

2023 har varit ett svårt år för barn runt om i världen, inte minst för de 460 miljoner barn som lever i konfliktdrabbade områden. Det visar UNICEFs globala rapport “Humanitarian Action for Children som släpps idag. Oavsett var konflikter blossar upp, vare sig det är Palestina, Ukraina, Haiti, Sudan eller Jemen – är det barnen som betalar det högsta priset.

UN0627046.JPG
Ukraina

Snart har det gått ett år sedan kriget eskalerade i Ukraina. Miljontals barn har tvingats på flykt från flyganfall och bomber. UNICEF var på plats redan innan kriget bröt ut och tack vare givare som du kan vi fortsätta hjälpa barn och familjer som drabbats.