Mosul-42-575x395.jpg

Hjälpen når fram till 42

000 människor i östra Mosul

Goda nyheter! I slutet av förra veckan levererade UNICEF och andra FN-organ nödhjälp till mer än 42 000 människor i östra Mosul. Det var den största leveransen till Mosul sedan den nuvarande konflikten började.

Skribent |

Publicerad |

2016 12 14

Uppdaterad |

2016 12 14

Hjälpen når fram till 42 000 människor i östra Mosul

UNICEF levererade vattenreningstabletter, högenergikex, vattendunkar och hygienprodukter till barn och deras familjer i östra Mosul. Foto: © UNICEF

Det var första gången på över två veckor som säkerhetsläget tillät att vi kunde nå fram till familjer som lever i östra Mosul. Många är i akut behov av hjälp.

UNICEF levererade vattenreningstabletter, högenergikex, vattendunkar och hygienprodukter för små barn, för att täcka behoven under en månad. Vi delade också ut information om hur barn kan skyddas från minor och andra odetonerade sprängladdningar.

Du kan vara med och se till att vi kan leverera ännu fler livräddande produkter till barn i Irak och andra konflikter och katastrofer. Handla i gåvoshopen så ser vi till att produkterna kommer fram till de barn som behöver det mest. Du får fina gåvobevis att ge bort i julklapp.

Mosul-19-575x383.jpg
UNICEF, WFP och UNFPA nådde fram med nödhjälp till mer än 42 000 människor i östra Mosul.Foto: © UNICEF

UNICEF, WFP och UNFPA nådde fram med nödhjälp till mer än 42 000 människor i östra Mosul. Foto: © UNICEF

WFP (FN:s livsmedelsprogram) och UNFPA (FN:s befolkningsfond) deltog också i operationen. UNFPA delade ut hygienprodukter och kläder till över 9 000 kvinnor och flickor, och WFP levererade mat som räcker i sex dagar för familjerna i östra Mosul.

- Sammanlagt nådde vi över 21 000 barn, det var stor och mycket viktig leverans, säger Bastien Vigneau som arbetar för UNICEF som katastrofrådgivare och koordinerade hjälpinsatsen. Vårt nästa steg blir att försöka hjälpa mer långsiktigt för att förbättra levnadsvillkoren för barnen som lever här.

Mosul-28-575x358.jpg
Sammanlagt nådde vi över 21 000 barn i östra Mosul.Foto: © UNICEF

Sammanlagt nådde vi över 21 000 barn i östra Mosul. Foto: © UNICEF

Kopiera länk

Relaterade artiklar

Barn i Gaza bland tält - cropped desktop - 2024
Gaza

Sedan kriget bröt ut i Gaza har över 14 000 barn dödats, vilket innebär fler än vart hundrade barn. Tusentals barn har dessutom skadats och förlorat sina föräldrar. Enligt UNICEF utsätts barn oproportionerligt hårt av kriget, trots att de ska vara skyddade.

Barn i Rafah - 2024 - cropped desktop
Gaza

UNICEF kräver en omedelbar vapenvila, att mer nödhjälp släpps in för att förhindra en svältkatastrof och att gisslan släpps fri.

Barn i regnigt Rafah - Gaza 2024 - cropped
Gaza

Senast i maj kommer massvält råda i norra Gaza visar en ny analys från IPC, Integrated Food Security Phase Classification. För att förhindra svältkatastrofen krävs en omedelbar humanitär vapenvila och att nödhjälp släpps in i enorm skala.