Gå till innehållet

Rekordresultat när Operakällaren Foundation samlade in till UNICEF

I måndags var det dags för Operakällaren Foundation att genomföra sitt årliga event till förmån för UNICEF. Totalt gav insamlingen 5,2 miljoner kronor, vilket är det bästa resultatet i eventets elvaåriga historia. Pengarna går oavkortat till UNICEFs vattenprojekt i östra Afrika.

UNICEF-ambassadören Mark Levengood, initiativtagaren Abbe Ibrahim, Gertrude Clement, Christer Fuglesang och Fredrik Reinfeldt. Foto: Julia Viklund.

UNICEF-ambassadören Mark Levengood, initiativtagaren Abbe Ibrahim, Gertrude Clement, Christer Fuglesang och Fredrik Reinfeldt. Foto: Julia Viklund.

Sveriges tidigare statsminister Fredrik Reinfeldt, astronauten Christer Fuglesang och UNICEF-ambassadören Mark Levengood lyckades verkligen fånga publiken under morgonens frukostseminarium. Men mest applåder fick den unga och energiska Gertrude Clement från Tanzania, UNICEF-utbildad 17-årig miljöaktivist och barnrättskämpe, med en egen radiokanal i hemstaden Mwanza.

Efter en golfturnering i regn samlades deltagarna till kvällens bankett och auktion på Operakällaren. UNICEF-ambassadören Jenny Strömstedt och hennes TV4-kollega Steffo Törnqvist lotsade gästerna genom kvällen och auktionerade ut föremål och upplevelser. Generösa givare hade bland annat skänkt exklusiva konstföremål och totalt samlades det in 5,2 miljoner kronor.

Pengarna går oavkortat till att ge barn i östra Afrika tillgång till rent vatten och sanitet, bland annat just i Gertrudes hemland Tanzania.

Vi riktar ett stort tack till initiativtagaren Abbe Ibrahim, Operakällaren Foundation, familjen Catenacci och alla andra som bidrog till en fantastisk dag och kväll.