Default hero image

Ge barn i Mellanöstern

en varmare vinter

Kan du tänka dig en vinter där du fryser konstant och inte har något sätt att värma dig? För 1,5 miljoner barn i Syrien, Egypten, Irak, Libanon och Palestina riskerar det att bli verklighet. UNICEF finns på plats och kämpar för att ge barnen en varmare vinter. Men vi behöver din hjälp.

Skribent |

Publicerad |

2017 11 21

Uppdaterad |

2017 11 21

Ge barn i Mellanöstern en varmare vinter

https://youtu.be/C3xg2SBKgmU

Vintern är det senaste hotet mot barnen som drabbas av konflikterna i Mellanöstern. 1,5 miljoner barn riskerar att frysa, utan de varma kläder och filtar som de behöver för att klara vintern.

Många har tvingats på flykt och lever nu i läger, utan skydd mot minusgrader, stormar och snö. Barnens hälsa är ofta redan försvagad av undernäring och brist på vård. Luftvägsinfektioner och nedkylning hotar barns liv.

För många familjer är det helt omöjligt att ha råd med varma kläder, filtar och bränsle. Om skolorna inte kan hållas varma är risken också stor att barn hoppar av.

Det finns hopp

UNICEF finns på plats i alla de här länderna och vi gör allt vi kan för att ge barnen en varmare vinter. Våra mål är att: Men för att kunna göra det här behöver vi din hjälp

Barnen som drabbas av konflikterna i Mellanöstern har bara en enda barndom. Den här vintern kan du vara med och ge barnen den värme och trygghet de har rätt till. Köp varma filtar och vinterkläder så ser vi till att de kommer fram:

Hjälp oss se till att inget barn behöver frysa i vinter.

 

Kopiera länk

Relaterade artiklar

Mamma och dotter - flyktingar Sudan 2023
Sudan

Det brutala kriget i Sudan har resulterat i världens största barnflyktingkris. Över 4 miljoner barn är på flykt från våldet. Miljontals barn är uttorkade och lider av allvarlig undernäring. Och då har den årliga svältperioden inte ens börjat.

Pakistan-oversvamning-mammaochbarn-2022
Klimatförändringar

Den 6 oktober publicerar UNICEF en ny rapport som visar hur klimatförändringar och extremväder tvingar barn på flykt runt om i världen och vilka förödande konsekvenser detta får.

_0011348 (1).JPG
En kväll för alla barn

Varje år lämnar tusentals ensamma barn Guatemala för att ta sig till USA, i jakt på ett bättre liv. Men vägen är lång och farlig och innebär stora risker. Många av barnen stoppas på vägen och skickas tillbaka igen, ofta med skuldkänslor inför familjen för att de inte lyckats. UNICEF hjälper barnen att bearbeta trauman men även att återintegrera dem i samhället.