Nasa-900x546.jpg

Tyfonen Mangkhut hotar

Filippinernas barn

Den mycket kraftiga tyfonen Mangkhut närmar sig just nu Filippinerna, något som riskerar att drabba fem miljoner människor. Hälften av dem är barn. I katastrofer är det alltid barnen som drabbas värst och de första timmarna är kritiska. UNICEF står beredda för att kunna se till att barnen får den hjälp de behöver.

Skribent |

Publicerad |

2018 09 14

Uppdaterad |

2018 09 14

Tyfonen Mangkhut hotar Filippinernas barn

Supertyfonen Mangkhut närmar sig Filippinerna. Foto: Nasa.

UNICEF har nära kontakt med den filippinska regeringen och är beredda att agera på alla sätt vi kan för att hjälp barn och familjer som drabbas.

Fakta om tyfonen:

Mangkhut, som beskrivs som en supertyfon, förväntas dra in över norra Filippinerna tidigt lördag morgon. UNICEF är katastrofexperter. 2013 hjälpte vi miljontals barn och familjer som fick sina liv förstörda av tyfonen Haiyan.

L9R2688-900x594.jpg
Tusentals barn har redan evakuerats i den norra delen av Filippinerna.Foto: © UNICEF/Maitem

Tusentals barn har redan evakuerats i den norra delen av Filippinerna. Foto: © UNICEF/Maitem

Vi står nu beredda med livräddande förnödenheter för omkring 12 500 familjer, för att om det behövs direkt kunna agera och se till att barnen får rent vatten, sanitet, näring och skydd. På väldigt kort tid har vi möjlighet att leverera ännu mer från våra katastroflager, och har nära kontakt med partners för att snabbt kunna nå ut till drabbade områden.

Du kan vara med och se till att vi står ännu mer förberedda för den här och andra katastrofer, så att vi direkt kan börja hjälpa barn som drabbas:

 

Kopiera länk

Relaterade artiklar

Barn i regnigt Rafah - Gaza 2024 - cropped
Gaza

Senast i maj kommer massvält råda i norra Gaza visar en ny analys från IPC, Integrated Food Security Phase Classification. För att förhindra svältkatastrofen krävs en omedelbar humanitär vapenvila och att nödhjälp släpps in i enorm skala.

Flicka - Rafah city - januari 2024 - cropped
Gaza

Det är oförlåtligt att världen tillåter att barn svälter ihjäl. UNICEF och andra organisationer måste få komma in med mer nödhjälp. För barnens skull krävs en omedelbar humanitär vapenvila.

Pojke Rafah - 2023 - cropped
Gaza

Akut brist på mat och snabb spridning av smittsamma sjukdomar hotar hundratusentals barns liv i norra Gaza, enligt en ny rapport.