UN0248777-900x600.jpg

Äntligen skrattar Pierre,

3 år, igen

Treårige Pierre bor tillsammans med sin pappa Prosper i Bangui. Han förlorade sin mamma strax efter födseln och kvar blev pojken med sin pappa och syster. Men Pierre blev svårt undernärd och behövde få vård. Idag är Pierre en frisk och glad pojke igen, se den fantastiska förvandlingen och bli glad.

Skribent |

Publicerad |

2018 12 07

Uppdaterad |

2018 12 07

Äntligen skrattar Pierre, 3 år, igen

https://youtu.be/3mjMjZ1zQ8s

När Pierre blev sjuk var Prosper så orolig att hans son skulle dö. Med Pierre i famnen gick han 12 kilometer till ett hälsocenter som stöds av UNICEF.

– Jag bad hela vägen när jag gick. Jag visste inte om Pierre skulle vara vid liv när vi kom fram, säger Prosper.

Väl framme konstaterades det att Pierre led av svår undernäring. Behandling sattes in direkt, och han fick näringsrik nötkräm och omvårdnad som gjorde att han kunde växa sig stark igen.

UN0248777-900x600.jpg
Idag är Pierre en frisk och glad pojke.Foto: © UNICEF/Le Du

Idag är Pierre en frisk och glad pojke. Foto: © UNICEF/Le Du

Och behandlingen fortsätter. Tillsammans med sin pappa går Pierre på regelbundna kontroller för att inte bli sjuk igen. Och det ser ljust ut, idag orkar han både skratta och springa igen. Helt fantastiskt!

Med en julklapp från vår gåvoshop är du med och bidrar till att fler barn får chansen att bli friska som Pierre. Där hittar du till exempel den näringsrika nötkrämen som räddar tusentals barns liv varje dag:

Allt du handlar skickas till de barn som behöver det mest och du får fina gåvobevis att lägga under granen.

Kopiera länk

Relaterade artiklar

Bandora_P6A6469.JPG
En kväll för alla barn

Torkan fortsätter att plåga människorna på Afrikas horn. Många har väntat på regn i tre år, och under tiden utplånas skördar och boskapsdjur svälter ihjäl. Flera miljoner barn lider av undernäring och riskerar att dö. I Djibouti jobbar UNICEF dygnet runt för att bromsa den skenande katastrofen.

UN0663237.jpg
Afrikas horn

Somalia närmar sig gränsen till svält i en rasande fart. Trots att hungerkatastrofen på Afrikas horn pågått i månader saknas engagemang från omvärlden. Två miljoner barn i området lider just nu av svår akut undernäring och riskerar att dö. Under kommande halvår förväntas hälften av alla barn under fem år i Somalia lida av undernäring.

un0602381-e1653032016662.jpg
Barnadödlighet

Antalet underviktiga barn ökar i flera regioner i världen, det visar UNICEFs nya rapport Child Alert: Severe wasting an overlooked child survival emergency. Framför allt ligger konflikter, klimatförändringarna och pandemin bakom ökningen. På grund av stigande råvarupriser ökar samtidigt priset på livräddande näringstillskott varnar UNICEF.