ali.jpg

Skydda barn på flykt

från vinterns kyla

Konflikter och katastrofer har tvingat miljontals barn på flykt, och vinterns hårda väder hotar att göra deras liv ännu svårare. För bebisar kan kylan till och med bli livshotande. Köp vinterkläder i UNICEFs gåvoshop och ge utsatta barn värme i jul.

Skribent |

Publicerad |

2019 12 10

Uppdaterad |

2019 12 10

Skydda barn på flykt från vinterns kyla

Att gå barfota på den iskalla marken, känna skaren mot huden. Att lägga sig i ett tält, där vinden blåser rätt genom tyget. Att sakna varma kläder och filtar, och inte veta hur lång vintern blir. För många barn är det här verkligheten.

ali.jpg
Ali, 2 år, är född i ett flyktingläger i Jordanien. Han vet hur det känns att somna i ett blåsigt tält. Låt oss tillsammans se till att utsatta barn skyddas från vinterns kyla.Foto: © UNICEF/Herwig

För många familjer som lever i flyktingläger, utan skydd mot minusgrader, stormar och snö, riskerar vintern att bli en iskall mardröm. För barn är situationen extra kritisk.

Barnens hälsa är ofta redan försvagad av undernäring och brist på vård. Luftvägsinfektioner och nedkylning hotar deras liv. För att skydda sig mot kylan och klara vintern är många nu i stort behov av varma kläder.

Var med och ge barn den värme och trygghet de har rätt till. Genom att köpa vinterkläder i gåvoshopen ser du till att barn som befinner sig på flykt får varma kläder, som till exempel en overall, mössa, vantar, varma strumpor och skor.

un0274538.jpg
Mariam, 4 år, har precis fått vinterkläder från UNICEF. Du kan vara med och ge fler barn en tryggare och varmare vinter.Foto: © UNICEF/Herwig

Köp julklappar som räddar barns liv, så ser vi till att de kommer fram. Du får fina gåvobevis att lägga under granen.

Dessutom dubblas just nu varje krona av Akelius Foundation, vilket betyder att din gåva hjälper dubbelt så många barn.

Kopiera länk

Relaterade artiklar

Mamma och dotter - flyktingar Sudan 2023
Sudan

Det brutala kriget i Sudan har resulterat i världens största barnflyktingkris. Över 4 miljoner barn är på flykt från våldet. Miljontals barn är uttorkade och lider av allvarlig undernäring. Och då har den årliga svältperioden inte ens börjat.

Pakistan-oversvamning-mammaochbarn-2022
Klimatförändringar

Den 6 oktober publicerar UNICEF en ny rapport som visar hur klimatförändringar och extremväder tvingar barn på flykt runt om i världen och vilka förödande konsekvenser detta får.

_0011348 (1).JPG
En kväll för alla barn

Varje år lämnar tusentals ensamma barn Guatemala för att ta sig till USA, i jakt på ett bättre liv. Men vägen är lång och farlig och innebär stora risker. Många av barnen stoppas på vägen och skickas tillbaka igen, ofta med skuldkänslor inför familjen för att de inte lyckats. UNICEF hjälper barnen att bearbeta trauman men även att återintegrera dem i samhället.