uni240378.jpg

År 2022 ökar vi takten

för alla barns rättigheter

Gott nytt år och varmt tack önskar vi på UNICEF Sverige dig som har engagerat dig för barnen under året som gått. Ett år då pandemins konsekvenser för barnen har blivit tydliga. Vi har arbetat hårt för att ge barn den hjälp de behöver för att överleva och utvecklas. Det hade inte varit möjligt utan er. Nu blickar vi framåt mot 2022!

Skribent |

Publicerad |

2021 12 31

Uppdaterad |

2021 12 31

År 2022 ökar vi takten för alla barns rättigheter

Laddningsbild från YouTube

Här finns egentligen en YouTube-video.

För att visa den behöver du tillåta marknadsföring i dina cookie-inställningar.

Ändra cookie-inställningar

Ännu ett utmanande och ovanligt år i pandemins tecken är till ända. Även om covid-19 inte är en sjukdom som i första hand drabbar barn, har just barnen fått betala ett högt pris.

De enorma avbrotten inom vård- och hälsoinsatser, samt skolnedstängningar och kraftigt ökande fattigdom, är de största hoten mot barnen i pandemins spår.

Ju längre krisen pågår, desto större blir konsekvenserna. En hel generations framtid står på spel.

Henrietta Fore, UNICEFs högsta chef

UNICEF har arbetat hårt alla dagar under året för att ge barn den akuta och långsiktiga hjälp de behöver för att överleva och utvecklas. Och vårt arbete hade inte varit möjligt utan alla fantastiska Världsföräldrar, givare och partners.

När vi nu ser tillbaka på 2021, så finns det även ljuspunkter i mörkret – allt hopp som du och alla andra givare har gett till barn över hela världen.

I år har ni tillsammans bland annat bidragit till att:

  • 2,4 miljoner barn har fått behandling mot livshotande undernäring.

  • 34 miljoner människor har fått tillgång till rent vatten.

  • 22,4 miljoner barn och kvinnor har fått tillgång till livsviktig hälsovård genom vårdcentraler och sjukhus stöttade av UNICEF.

  • 110 miljoner barn har fått möjlighet till utbildning.

  • 15 miljoner hushåll i humanitär kris har fått stöd i form av kontanter till sina basbehov.

Visst är det är hisnande siffror? Och kom ihåg, att bakom varje siffra finns en människa vars liv du har varit med och förändrat till det bättre.

Nu blickar vi framåt mot 2022. Året då vi ökar takten för att hantera pandemins konsekvenser för barns liv och framtid. Tillsammans gör vi världen till en plats där alla barn kan få leva, utvecklas och må bra!

uni240378.jpg
Varmt tack till alla våra Världsföräldrar och samarbetspartners, till dig som engagerar dig ideellt och i våra opinionsfrågor, handlar i gåvoshopen eller stöttar oss på annat sätt! Foto: @ UNICEF/Dejongh
Kopiera länk

Relaterade artiklar

_P6A4720.jpg
En kväll för alla barn

UNICEFs årliga insamlingskväll – En kväll för alla barn gick av stapeln igår tisdag, 30 maj, på TV4. Det var en magisk kväll som bidrog till att vi nu är sammanlagt över 280 000 Världsföräldrar. Ett stort tack till alla er som gör skillnad för barn – varje dag!

230508_UNIF1420.jpg
En kväll för alla barn

Den 30 maj, kl 20.00, sänds UNICEFs årliga insamlingskväll i TV4 som i år heter “En kväll för alla barn”. Lotta Engberg och Amie Bramme Sey leder oss genom den direktsända livesändningen som varvas med uppträdanden, livemusik, underhållning och gripande berättelser från barn runt om i världen.

unicef-vvk-resultatbild-1200x630-1.jpg

UNICEFs TV-gala Världens viktigaste kväll var full av starka reportage, rörande framträdanden och roliga humorinslag. Men viktigast av allt var att 8 380 personer anmälde sig till att bli Världsföräldrar under kvällen.