un0598103-cropped-scaled.jpg

Gåvor till UNICEFs arbete

i Ukraina dubblas under mars

Ditt stöd till barnen i Ukraina blir dubbelt så viktigt. Varje gåva som skänks till UNICEFs arbete för barnen i Ukraina dubblas av Akelius Foundation under mars månad.

Skribent |

Publicerad |

2022 03 01

Uppdaterad |

2022 03 01

Varje krona till UNICEFs arbete för barnen i Ukraina dubblas under mars

En halv miljon människor beräknas redan har flytt från Ukraina, och hundratusentals barn och familjer är på flykt inom landet. Både barn som är på flykt, och barn som finns kvar i områden där stridigheter pågår, är i stort behov av hjälp. 

UNICEF i Ukraina arbetar dag och natt för att hjälpa barn i nöd. 

– I den akuta situation som råder handlar det om att förse barn och familjer med mat, tak över huvudet och varma kläder, hygienartiklar och medicin. Vi har tankbilar med rent dricksvatten som följer flyktingströmmarna och mobila hälsoteam som ger akut vård och psykosocialt stöd till traumatiserade barn, säger Pernilla Baralt, generalsekreterare på UNICEF Sverige.

UNICEF Sverige och Akelius Foundation är samarbetspartners sedan 2018. För att möta de enorma behoven i Ukraina och för de människor som flytt landet kommer Akelius Foundation att under mars och början av april dubbla de pengar som UNICEF Sverige och Sverige för UNHCR samlar in från privatpersoner och företag. En gåva på 300 kronor till UNICEF ger nu alltså 600 kronor till vårt arbete i Ukraina. 

För mig handlar detta om vanlig mänsklighet, om jag inte gjorde något skulle jag skämmas. Att hjälpa andra är en stark drivkraft, och just nu måste vi alla hjälpa Ukraina.

Roger Akelius, grundare av Akelius Foundation.

Vill du ge en gåva som får dubbelt värde?

Vill ditt företag ge en gåva som får dubbelt värde?

Kopiera länk

Relaterade artiklar

Barn i Gaza bland tält - cropped desktop - 2024
Gaza

Sedan kriget bröt ut i Gaza har över 14 000 barn dödats, vilket innebär fler än vart hundrade barn. Tusentals barn har dessutom skadats och förlorat sina föräldrar. Enligt UNICEF utsätts barn oproportionerligt hårt av kriget, trots att de ska vara skyddade.

Barn i Rafah - 2024 - cropped desktop
Gaza

UNICEF kräver en omedelbar vapenvila, att mer nödhjälp släpps in för att förhindra en svältkatastrof och att gisslan släpps fri.

Barn i regnigt Rafah - Gaza 2024 - cropped
Gaza

Senast i maj kommer massvält råda i norra Gaza visar en ny analys från IPC, Integrated Food Security Phase Classification. För att förhindra svältkatastrofen krävs en omedelbar humanitär vapenvila och att nödhjälp släpps in i enorm skala.