Gå till innehållet
Laddar…

Mors dag – Hylla en mamma och rädda barns liv

I många delar av världen är det svårt för mammor att ge sina barn den trygghet de har rätt till, särskilt i katastrofer. Ge bort en present på mors dag från UNICEFs gåvoshop så kan fler mammor få hjälp att skydda sig och sina barn.

Mors dag Present

Att vara mamma kan vara tufft, särskilt om du saknar tillgång till mat, rent vatten eller möjlighet att skydda ditt barn mot farliga sjukdomar. Barn är som mest sårbara under de första åren i livet, och varje dag dör 13 700 barn under fem år av orsaker som går att förebygga. 

De flesta barnen dör av lunginflammation, diarre och malaria. Men undernäring och brist på rent vatten och sanitet bidrar till mer än hälften av dödsfallen. Det betyder att mammor, och pappor, förlorar sina barn fastän det hade kunnat undvikas. 

En Mors dag-present i UNICEFs gåvoshop 

I vår gåvoshop kan du köpa en Mors dag-present som innehåller livräddande produkter och hjälper mammor att ge sina  barn den trygga start i livet de har rätt till.

Paketet du köper innehåller det viktigaste en mamma behöver för att hennes barn ska överleva; bland annat vaccin, vattenreningstabletter och näringsrik nötkräm, som används för att behandla barn som drabbats av undernäring. 

En mamma håller om sin son

En mamma håller om sin son som precis har vaccinerats på en UNICEF-stödd hälsoklinik i Elfenbenskusten.

En Mors dag present innehåller:
– 10 högenergikex mot undernäring
– 16 paket nötkräm mot undernäring
– 10 tvålar
– 16 doser mässlingvaccin
– 16 doser poliovaccin
– 50 påsar vätskeersättning
– 100 vattenreningstabletter

Köp en mors dag present

Snabb leverans från UNICEFs katastroflager i Köpenhamn 

UNICEF är världsledande när det gäller att leverera förnödenheter som räddar och förändrar barns liv. I Köpenhamn i Danmark finns ett av våra katastroflager. Här finns allt från vaccin och vätskeersättning till skolmaterial, som vi på kort varsel kan packa och leverera till barn och familjer som behöver vår hjälp runt om i världen. 

Katastroflagret i