whatsapp-image-2022-06-22-at-22333-pm-1.jpeg

Tusentals barn drabbade av

jordbävningen i Afghanistan

Tidigt den 22 juni drabbades östra Afghanistan av en kraftig jordbävning. Omfattningen av förödelsen är fortfarande osäker, men hundratals människor tros ha dödats, många av dem barn. Dessutom har hem och andra byggnader förstörts.

Skribent |

Publicerad |

2022 06 22

Uppdaterad |

2022 06 22

Tusentals barn drabbade av den förödande jordbävningen i Afghanistan – UNICEF finns på plats

I alla katastrofer drabbas barnen värst. Barn i området är nu i desperat behov av sjukvård, rent vatten, tak över huvudet och trygghet.  

UNICEF finns redan på plats för att hjälpa barnen. Vi har skickat flera mobila hälsoteam till området som ger barn och familjer sjukvård. Dessutom delar våra kollegor på plats ut nödhjälp i form av vattendunkar, köksutrustning, tält, varma kläder, filtar och hygienartiklar som tvål och mensskydd.

Vill du ge en gåva för att hjälpa de drabbade barnen i Afghanistan? Ge en gåva här:

Kopiera länk

Relaterade artiklar

Barn i Gaza bland tält - cropped desktop - 2024
Gaza

Sedan kriget bröt ut i Gaza har över 14 000 barn dödats, vilket innebär fler än vart hundrade barn. Tusentals barn har dessutom skadats och förlorat sina föräldrar. Enligt UNICEF utsätts barn oproportionerligt hårt av kriget, trots att de ska vara skyddade.

Barn i Rafah - 2024 - cropped desktop
Gaza

UNICEF kräver en omedelbar vapenvila, att mer nödhjälp släpps in för att förhindra en svältkatastrof och att gisslan släpps fri.

Barn i regnigt Rafah - Gaza 2024 - cropped
Gaza

Senast i maj kommer massvält råda i norra Gaza visar en ny analys från IPC, Integrated Food Security Phase Classification. För att förhindra svältkatastrofen krävs en omedelbar humanitär vapenvila och att nödhjälp släpps in i enorm skala.