Gå till innehållet

Om UNICEF Sveriges blogg

Välkommen!

Det här är UNICEF Sveriges blogg. Här skriver vi om vår verksamhet i fält och berättar om vårt påverkansarbete i Sverige. Vi låter barnen komma till tals, berättar om våra hjältar och informerar om spännande kampanjer. Vi kommenterar också aktuella händelser och skapar debatt kring barns rättigheter. Här hittar du både goda nyheter och får kunskap om allvarliga situationer för barn världen över.

Har du några tankar, kommentarer eller funderingar kring bloggen, eller kanske något viktigt att förmedla? Då är du välkommen att höra av dig till oss. Vi vill gärna ha en dialog med er som på ett eller annat sätt är engagerade i UNICEF och i kampen för alla barn.

UNICEF är FN:s barnfond

UNICEF (the United Nations Children’s Fund) arbetar på uppdrag av FN för att förverkliga barns rättigheter. Sedan 1946 har vi kämpat för alla barns rätt till överlevnad, trygghet, utveckling och inflytande. Över hela världen arbetar vi med att bilda opinion, påverka politiker, samla in pengar och ta fram nya lösningar för att kunna förändra barns liv.

Vi som skriver