Gå till innehållet
Laddar…

UNICEF fördömer måndagens bombning av sjukhus och skolor i Syrien

Fyra sjukhus och två skolor i Aleppo och Idlib bombades under måndagen och dödade flera barn. UNICEF fördömer attackerna.

Vi är bestörta över rapporterna om attacker mot sjukhus och skolor i Syrien. Två av de fyra sjukhus som bombades igår stöds av UNICEF, varav ett är ett barn- och kvinnosjukhus.

Två av attackerna inträffade vid Azas i Aleppo och ytterligare två i Idlib. I samband med attackerna har flera barn dött och många har evakuerats. Dessutom har vi fått rapporter om att två skolor i Azas har attackerats och att sex barn dött i samband med det.

Två pojkar är på väg hem från skolan i den östra delen av Aleppo, Syrien. Efter fem år av Syrienkonflikten lever 4,5 miljoner människor i områden som det här. Foto: © UNICEF/UN06848/Al Halabi

Två pojkar är på väg hem från skolan i den östra delen av Aleppo, Syrien. Efter fem år av Syrienkonflikten lever 4,5 miljoner människor i områden som det här.<br />Foto: © UNICEF/Al Halabi

En tredjedel av alla sjukhus och en fjärdedel av skolorna i Syrien går inte längre att använda. Det betyder att många barn inte kan gå i skolan eller få grundläggande sjukvård och vaccinering.

Alla parter i konflikten måste genast upphöra med attacker mot civila mål, som sjukhus och skolor. Det är oacceptabelt och ett brott mot internationell humanitär rätt. Civila – inklusive barn – måste skyddas till varje pris.

UNICEF finns på plats och kämpar för barnen i Syrien. Du kan vara med och hjälpa oss rädda liv. Ge en gåva till Syriens barn idag.